IV



Aamupalapöytä oli runsas

 Mainion aamupalan jälkeen lähdimme aamupäivä kävelylle Canalen kautta kohden Cascina Chiccoa, josta vierailusta omalla sivullaan lisään. Canalen kylällä oli elämää näin sunnuntaiaamusta. Muutama markkinakoju oli siirtynyt eilisiltä Alban markkinoita Canalen kirkon eteen. Ihmiset käyskentelivät ja tapasivat tuttuja, mutta meillä alkoi olla jo kiire kohden kilometrin päässä sijaitsevaa viinintuottajaa. Illan edellä käyskentelimme vielä läheisillä viinitarhoilla. Joihinkin köynnöksiin oli jäänyt vielä muuta nebbiolo-rypäle ja olihan niitä aivan pakko maistaa. Rypäleet ovat pieniä ja niissä on suuret siemenet. Maku on tosi makea.


Carpaccio
Illalla söimme toista kertaa ravintolassa. Tällä kertaa otimme ruokamme alá carte -listalta. Valitsemiimme ruokiin kuuluivat mm. tartar tryffelin kera, carppacio, ankeriasrisottoa, kanan maksa -pasta ja paikallinen pulu, jonka tarjoilija kertoi ampuneensa aamulla kirkolta – liekö totta kuitenkaan. Nyt ruuat olivat kyllä maukkaammat kuin edellisenä iltana. Jotenkin palvelukin tuntui välittömämmältä. Toki pieni erimielisyys minulle tuli sommelierin kanssa siitä, mikä viini olisi paras tälle kattaukselle. Pidin oman kantani ja tilasin hiukan kevyemmän viinin, koska ateriamme ei juurikaan sisältänyt lihaa. Ravintolalla oli tapana tarjota ylimääräisenä jälkiruuan ottajille pieni suklaasorbetti enne varsinaisen jälkiruuan tarjoamista. Tarjoilija toi minullekin, koska olin herkkujen sijasta tilannut jälkiruuaksi grapan.


tartar ja 2 g tryffeliä
Kyyhkyä
Villa Tiboldi iltavalaistuksessa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti